Holubí bujon s hovězím a žampiony

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté bílé žampiony pokrájíme na plátky.
  • 2
    Očistíme a omyjeme fenykl a pokrájíme ho na nudličky. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Omyté rajče zbavíme zrníček a pokrájíme na osminky.
  • 3
    Omyté hovězí maso posekáme nadrobno, dáme ho do mísy, ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem a mletou paprikou. Maso s kořením promícháme a v hrnci na rozpáleném oleji restujeme dozlatova. Přilijeme 1 litr holubího bujonu, dáme do do něj zeleninu, ochutíme solí (1 lžička), chilli a mletým koriandrem. Polévku přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a vaříme 7 minut.
  • 4
    Každou porci ozdobíme lístky omyté petrželky kudrnky a podáváme.
  • 5
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 6
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 7
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 8
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 9
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 10
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 11
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.