Holubí bujon se sójovou omáčkou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitku a petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci si přivedeme k varu 1 litr holubího bujonu, vložíme do něj pokrájené uvařené holubí maso, ochutíme sójovou omáčkou a citronovým pepřem a pomalu vaříme 8 minut.
  • 3
    Porce bujonu posypeme bylinkami a podáváme.
  • 4
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 5
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 6
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 7
    Poté k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 l vody, 1 lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 8
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 9
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 10
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce), potom z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.