Holubí kotlety smažené
50 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 150mililitrůOmáčka cikánská
- 120gramůChléb konzumní
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
715 mg
Cukr
981 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat dvě holoubata, která rozčtvrtíme, částečně vykostíme, necháme jen konce kostí u stehen a křídel. Takto připravené kotlety ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Ideální strouhanka je z bílého pečiva.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a kotletky v něm usmažíme dozlatova.
- 3Na jednu porci podáváme vždy dvě kotletky, krajíc chleba a zvlášť servírujeme pikantní omáčku jako je tatarská, cikánská, ďábelská a podobně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.