Holubi na paprice s žampiony
65 min.
Ingredience
- 700gramůHolub
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůPaprika červená
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 100gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané holuby rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přiložíme porce holubů a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, česnek, žampiony, papriku a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme do měkka.
- 3Porce holubů upravíme na talíře a přelijeme zeleninovou šťávou z hrnce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.