Holubi s rizotem
60 min.
Ingredience
- 800gramůHolub
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar slepičí
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůPaprika červená
- 50gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůRýže dušená
- 30gramůOlej slunečnicový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- 2Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- 3Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.