Holubky s pohankou
75 min.
Ingredience
- 500gramůPohanka
- 6litrůVoda pitná
- 2kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 200gramůPaprika zelená
- 100gramůCibule
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 400gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
18 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Pohanku opláchneme, dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka. Uvařenou scedíme, necháme okapat, vysypeme do misky, přidáme celé vejce, sůl, pepř, olej a dobře zamícháme.
- 2Do vysokého hrnce nalijeme 5 l vody, přilijeme ocet, přisypeme sůl,
- 3hlávkové zelí zbavíme povadlých listů, vyřízneme košťál a celé zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou. Měkké zelí vytáhneme z vody, necháme vychladnout, potom listy oddělíme, odkrojíme tvrdá žebra. Listy naplníme pohankovou směsi, stočíme do rolády, konce uzavřeme, skládáme na pekáč, jehož dno vyložíme zbylými žebry a hrubými listy zelí. Na naskládanou první vrstvu rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli, stejně krájenou zelenou papriku,poté zase holubky. Tak pokračujeme až do naplnění pekáče. Protlak vlijeme do vody, smícháme a připravené holubky zalijeme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.
- 4Poté ho vytáhneme z trouby, necháme přiklopený 10 minut, následně můžeme jídlo porcovat na mělké talíře a podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.