Hořčičné steaky s rukolou
50 min.
Ingredience
- Hořčičná omáčka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibulka jarní
- 0,5lžíceHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5špetkaCukr krystal
- Salát
- 1kusRukola
- 400gramůRajčata
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOřechy lískové
- 2lžíceBazalka
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžíceCukr krystal
- Steaky
- 0,5lžíceHořčice
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůHovězí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hořčičná omáčka:
- 2V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Přilijeme vývar a smetanu a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Do omáčky vmícháme hořčici, přidáme cibulku a necháme povařit. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem.
- 3Na steaky:
- 4Steaky dobře otřeme kuchyňským papírem a po obou stranách tence potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme v něm steaky (po každé straně 3-5 minut). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat.
- 5Na salát:
- 6Přebereme, očistíme, opláchneme a důkladně otřepeme rukolu, případně odstraníme silnější konce stonků. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Smícháme ocet, hořčici, cukr, špetku soli, pepř, olivový olej a vmícháme najemno nasekané lískové oříšky a bazalku. Do mísy dáme zeleninu, přelijeme ji dresinkem, promícháme a krátce necháme odležet.
- 7Steaky rozdělíme na talíře, pokapeme hořčičnou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.