Hořčicová omáčka ke grilovanému masu
30 min.
Ingredience
- 40gramůHořčice kremžská
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 25gramůCukr třtinový
- 20gramůPetržel kudrnka
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
298 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme kremžskou hořčici, hnědý cukr, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Chvíli necháme odležet, aby se rozpustil cukr, poté znovu promícháme. Před podáváním necháme v lednici vychladit. Tuto omáčku používáme k přímé konzumaci s grilovaným masem nebo ji můžeme použít k marinování masa před grilováním. Maso potřené touto marinádou však musíme nechat chvíli odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.