Horňácký guláš
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 400gramůFazole bílé v chilli omáčce
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
77 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vložíme omytý, osušený a na kostky nakrájený bůček, zprudka opečeme a zaprášíme mletou paprikou. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme pivem. Dusíme téměř doměkka.
- 2Před koncem dušení přidáme česnek utřený se solí, majoránku, fazole v chilli omáčce a zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou. Vše ještě chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.