Horský hovězí závitek
120 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 230gramůAnglická slanina
- 100mililitrůVíno červené
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý celý
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůTuk
- 200gramůZelenina kořenová
- 200gramůRajčata
- 0,5gramTymián sušený
- 0,5gramBobkový list
- 1litrHovězí vývar základní
- 100gramůCitrony
- 200gramůVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSardelová pasta
- 150gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme do šířky a osolíme.
- 2Změklé máslo promícháme se sardelovou pastou a tímto sardelovým máslem potřeme střed rozklepaných plátků.
- 3Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Položíme je po delších okrajích hovězího plátku, aby slanina přečnívala přes okraje. Do středu ještě položíme plátek šunky, dvě čtvrtky vařeného vejce, posypeme je sekanou petrželkou a plátek zavineme. Slanina vytvoří bílý okraj. Závitek upevníme párátkem nebo převážeme nití.
- 4Závitky opečeme v horkém tuku ze všech stran. Vyjmeme je a do výpeku vložíme očištěnou, omytou a na plátky nakrájenou zeleninu, částečně ji osmahneme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vše osmahneme dorůžova.
- 5Do tohoto základu vložíme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a celý pepř, přisolíme, vložíme závitky a dusíme doměkka za občasného podlévání vlažným vývarem.
- 6Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek a dáme do čisté nádoby.
- 7Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme.
- 8Nakonec do omáčky přilijeme víno, citronovou šťávu, osolíme a omáčku přecedíme přes jemný cedník na závitky. Ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.