Horský hovězí závitek

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme do šířky a osolíme.
  • 2
    Změklé máslo promícháme se sardelovou pastou a tímto sardelovým máslem potřeme střed rozklepaných plátků.
  • 3
    Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Položíme je po delších okrajích hovězího plátku, aby slanina přečnívala přes okraje. Do středu ještě položíme plátek šunky, dvě čtvrtky vařeného vejce, posypeme je sekanou petrželkou a plátek zavineme. Slanina vytvoří bílý okraj. Závitek upevníme párátkem nebo převážeme nití.
  • 4
    Závitky opečeme v horkém tuku ze všech stran. Vyjmeme je a do výpeku vložíme očištěnou, omytou a na plátky nakrájenou zeleninu, částečně ji osmahneme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vše osmahneme dorůžova.
  • 5
    Do tohoto základu vložíme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a celý pepř, přisolíme, vložíme závitky a dusíme doměkka za občasného podlévání vlažným vývarem.
  • 6
    Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek a dáme do čisté nádoby.
  • 7
    Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme.
  • 8
    Nakonec do omáčky přilijeme víno, citronovou šťávu, osolíme a omáčku přecedíme přes jemný cedník na závitky. Ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.