Hostýnské kuře s hříbky
85 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 100gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVoda pitná
- 4kusyŠalotka
- 200gramůHříbky čerstvé
- 250gramůKlobása ostravská
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůChléb konzumní
- 80gramůMáslo tradiční
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
494 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozporcujeme. Porce osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a dáme do pekáče, do kterého jsme na dno dali plátky slaniny.
- 2Kuře obložíme plátky másla (50 g), přilijeme vodu a upečeme ho v troubě při 220°C dozlatova. Maso během pečení otáčíme, poléváme výpekem, pečeme přibližně 45-55 minut.
- 3Očištěnou šalotku pokrájíme na kroužky. Čisté a omyté hříbky nakrájíme na plátky asi 3-4 cm silné. Klobásu nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme.
- 4Upečené maso vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali teplé.
- 5Do výpeku přidáme máslo, šalotku, hříbky a klobásu. Promícháme s utřeným česnekem, pekáč zakryjeme poklicí a v troubě dusíme asi 10 minut.
- 6V topinkovači si připravíme z chleba topinky.
- 7Na talíře rozdělíme porce upečeného kuřete, které obložíme hříbky, šalotkou a klobásou. Podáváme s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 12. 2015
Hostýnské kuře s hříbky
Moc dobré kuřátko, jde podávat jak s opečeným chlebem, tak i s bramborami. Všechny suroviny dávají jídlu fajn chuť, hříbky jde v nouzi zaměnit za žampiony. Kdo nemá rád česnek, tak ho vynechá. Pekla jsem jen při nižší teplotě, zhruba 170 - 180°C a maso jsem neotáčela. I ingrediencích je uvedeno na 10 porcí 1,25 ks kuřete, což se mi zdá málo, leda že by byli opeřenci trochu větší. Za mě palec nahoru.🙂