Hot dogy se salsou rossa
55 min.
Ingredience
- 4kusyKlobása vepřová
- 4kusyCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- Na salsu
- 100gramůKapie
- 30mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata
- 2gramyPepř cayenský
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
66 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme salsu. Kapie rozkrojíme na půlky, zbavíme jader a potřeme olejem. Grilujeme z obou stran, až jjsou dokonale propečené.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a pár minut osmahneme. Přidáme rajčata, cayenský pepř, 15 minut necháme dusit. Přidáme kapie, ocet, sůl a pepř, ještě 5 minut povaříme, nakonec rozmixujeme do hladka.
- 3Klobásy obalíme slaninou a spíchneme párátkem, rozkrojíme na čtyři kusy, na špízové jehly nabodneme střídavě s kolečky cibule. Grilujeme za stálého otáčení, dokud nejsou propečené. Podáváme s hotovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.