Houbařská zalitá polévka
50 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2litryHovězí vývar základní
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 67gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 67gramůTuk
- 33gramůKopr sterilovaný
- 333gramůMáslo čerstvé
- 13gramůSůl
- 33gramůCukr krupice
- 53gramůVejce slepičí
- 400gramůBrambory
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.
- 2Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.
- 3Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.
- 4Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.