Houbová nádivka s pivem
45 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 2gramyMáslo čerstvé
- 2špetkyKmín mletý
- 6kusůRohlíky bílé
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- Na vymazání formy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva, petrželovou nať nasekáme.
- 2Houby nakrájíme a dusíme na másle, osolíme a opepříme. Zchladlé houby v míse smícháme s vymačkanými rohlíky, rozmíchanými žloutky a petrželovou natí. Do hotové nádivky vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Nádivku pečeme ve formě vymazané máslem a vysypané strouhankou v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.