Houbová omáčka minutka
33 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 200gramůHouby čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme a udusíme doměkka.
- 2V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme koření, přilijeme vývar, promícháme a zhruba pět minut povaříme. Poté zašleháme smetanu, v které jsme umíchali mouku, přidáme sůl a opět asi pět minut mírně povaříme.
- 3Do jiného rendlíku omáčku přecedíme, přimícháme okapané houby, ocet a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.