Houbová omáčka s kerblíkem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKerblík
- 300mililitrůBešamel
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 15gramůHouby sušené
- 100gramůLišky čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky nejprve namočíme ve vodě. Po vyjmutí nasekáme a výluh uchováme.
- 2Lišky očistíme, nasekáme a doměkka podusíme na rozehřátém másle. Přidáme hřiby a ještě krátce podusíme.
- 3Výluh z hřibů procedíme přes síto, smícháme se sójovou a bešamelovou omáčkou, přilijeme k liškám a asi 20minut provaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekaný kerblík a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.