Houbová omáčka s vínem
40 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 200gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 600gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůŠlehačka ve spreji
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme houby a velmi zvolna dusíme 15 minut, až se veškerá tekutina z hub odpaří. Osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka. Nakonec rozmixujeme dohladka.
- 3Jednotlivé porce zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.