Houbová omáčka s vínem

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme houby a velmi zvolna dusíme 15 minut, až se veškerá tekutina z hub odpaří. Osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka. Nakonec rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Jednotlivé porce zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.