Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži
30 min.
Ingredience
- 350gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaHořčice
- 300mililitrůVíno bílé
- 4lžíceŠlehačka
- 1lžíceEstragon
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
720 mg
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, rozkrájíme na plátky a osmahneme na 25 g másla. Dusíme bez podlévání do vyvaření veškeré tekutiny. Poté houby z kastrolku vyjmeme, rozpustíme dalších 25 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a lžičku práškové hořčice. Opékáme 2 minuty, stáhneme z plotýnky, a vmícháme 300 ml bílého suchého vína. Vrátíme na plotýnku, přidáme podušené houby a za stálého míchání přivedeme k varu. Zahříváme dál, až omáčka zhoustne, přidáme 4 lžíce šlehačky, lžíci nasekaného estragonu, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.