Houbová omáčka se smetanou a vínem k pečené drůbeži

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
720 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, rozkrájíme na plátky a osmahneme na 25 g másla. Dusíme bez podlévání do vyvaření veškeré tekutiny. Poté houby z kastrolku vyjmeme, rozpustíme dalších 25 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a lžičku práškové hořčice. Opékáme 2 minuty, stáhneme z plotýnky, a vmícháme 300 ml bílého suchého vína. Vrátíme na plotýnku, přidáme podušené houby a za stálého míchání přivedeme k varu. Zahříváme dál, až omáčka zhoustne, přidáme 4 lžíce šlehačky, lžíci nasekaného estragonu, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.