Houbová paštika s vepřovým bůčkem

150 min.
Česká republika
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
728 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané stroužky česneku utřeme. Vepřové maso, nejlépe bůček, ochucený drceným česnekem, kmínem a solí upečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Cibuli nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Nasekanou cibuli a kousky hub orestujeme na pánvi tak, aby cibule zesklovatěla. Potom dolijeme na pánev trochu vody a necháme směs podusit, aby houby změkly a vše necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlé dušené houby umeleme s kousky dušeného masa, ochutíme je kuličkami nového koření, pepřem, špetkou muškátového oříšku a solí. Pomazánku dáme do malých čistých skleniček, které dobře uzavřeme a sterilujeme 60 minut.
  • 4
    Pomazánku podáváme studenou s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.