Houbová polévka – jihočeská kulajda
40 min.

Ingredience
- 150gramůBrambory
- 1špetkaKmín drcený
- 15gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
- 650mililitrůVoda pitná
- 50gramůHouby čerstvé
- 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby očistíme a petrželovou nať drobně nasekáme.
- 2V půl litru vody, osolené špetkou soli, vaříme brambory s kmínem a houbami. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme mléko s rozšlehaným škrobem. Do hotové polévky vsypeme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.