Houbová polévka s kroupami
30 min.
Ingredience
- 50gramůKroupy ječné lámanka
- 80gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 100gramůHouby čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
351 mg
Postup přípravy
- 1Předem namočené kroupy přivedeme k varu, osolíme a vaříme. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme ji opatrně ke kroupám a dobře rozmícháme.
- 2Mrkev, celer, petržel a houby očistíme, zeleninu nastrouháme nahrubo, houby nakrájíme na plátky, přidáme do polévky, dochutíme pepřem, kmínem a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme opatrně žloutek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.