Houbová polévka s mušlemi s těstovou pokličkou
70 min.
Ingredience
- 150gramůHříbky čerstvé
- 350gramůListové těsto
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 6mililitrůMáslo čerstvé
- 2kusyBrambory vařené
- 275gramůMušle srdcovky
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 6mililitrůSezam - semena
- 100gramůMouka polohrubá
- 0,75litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Cibulky a celer opláchneme pod tekoucí vodou a nadrobno nasekáme. Mrkve oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi hřejeme máslo, dokud nezpění a okolo 2 minut na něm dusíme celer a mrkev. Posléze přihodíme houby a podusíme je, dokud nepustí vodu. Směs na pánvi přendáme do hrnce.
- 3Směs zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mušle společně s bramborami přendáme do hrnce. Osolíme, opepříme a nalijeme do žáruvzdorných misek.
- 4Tymián omyjeme, osušíme a po 1 snítce vložíme do každé misky. Našleháme vejce a potřeme jím okraje misek. Ze zbylého listového těsta vyřízneme kolečka, která budou přečnívat přes okraje misek okolo 1 cm.
- 5Na misky položíme kola z listového těsta a pevně je přitiskneme k okrajům misek. Našleháme druhé vejce, potřeme jím těsto a posypeme sezamovými semínky. Misky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 225 °C okolo 35 minut, dokud těst nechytí zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.