Houbová polévka s tymiánem
40 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1,25litryVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyTymián sušený
- 2lžičkyMajoránka
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 6gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a 1 stroužek utřeného česneku a zpěníme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, cca 10 minut zvolna smažíme.
- 2Přidáme vývar, suché bílé víno, lžičku rozemnutého tymiánu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vaříme zvolna 10 minut.
- 3Polévku servírujeme horkou, posypanou trochou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.