Houbová smaženice s bylinkami
30 min.
Ingredience
- 800gramůHouby čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžícePažitka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůVejce slepičí
- 400gramůChléb samožitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby (hřiby, lišky, růžovky, kozáky, suchohřiby aj.) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule, omytou petrželku kudrnku s pažitkou nakrájíme nadrobno.
- 2V hlubší pánvi si na rozpuštěném másle podusíme cibuli. Pak přidáme sádlo a když se rozpálí, přidáme houby, které osolíme, posypeme kmínem, pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Pak na ně dáme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je smažíme do zhoustnutí.
- 3Nakonec přimícháme zelené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme s černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.