Houbová soljanka

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku zelí nakrouháme, dáme do hrnce, přidáme 2 lžíce másla, trochu vody a octa a zakryté dusíme asi 30 minut. V polovině dušení přidáme rajský protlak, nakrájené 2 kyselé okurky, cukr, sůl, pepř a bobkový list.
  • 2
    Mezitím 10 minut povaříme očištěné a opláchnuté čerstvé houby, uvařené je cedníkem vyjmeme, potom nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Osmažené houby vyjmeme a na téže pánvi zpěníme cibuli, potom vrátíme zpět houby, směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Polovinu dušeného zelí urovnáme na zapékací mísu, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme do trouby zapéct.
  • 4
    Soljanku rozdělenou na talíře podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.