Houbová soljanka
60 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 500gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 5lžicStrouhanka
- 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí nakrouháme, dáme do hrnce, přidáme 2 lžíce másla, trochu vody a octa a zakryté dusíme asi 30 minut. V polovině dušení přidáme rajský protlak, nakrájené 2 kyselé okurky, cukr, sůl, pepř a bobkový list.
- 2Mezitím 10 minut povaříme očištěné a opláchnuté čerstvé houby, uvařené je cedníkem vyjmeme, potom nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Osmažené houby vyjmeme a na téže pánvi zpěníme cibuli, potom vrátíme zpět houby, směs osolíme a opepříme.
- 3Polovinu dušeného zelí urovnáme na zapékací mísu, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme do trouby zapéct.
- 4Soljanku rozdělenou na talíře podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.