Houbové filé
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 800gramůOkoun - filety
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby.
- 3Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek.
- 4Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 5Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.