Houbové filé

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby.
  • 3
    Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek.
  • 4
    Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut.
  • 6
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.