Houbové kyselo

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce asi 25 minut, pak je scedíme, oloupeme, pokrájíme na plátky, dáme do mísy a zakryjeme (uchováme je teplé).
  • 2
    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé houby (hřiby, kozáky, lišky..) pokrájíme na plátky.
  • 3
    Připravíme si dobře rozmíchaný kvásek (1 dl vlažné mléko + 1 lžičku cukru + 20 g droždí).
  • 4
    V hrnci na rozpuštěném másle podusíme houby, které osolíme, opepříme a zamícháme drcený kmín. Pak přilijeme 1 litr vody, přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přimícháme kvásek a pomalu vaříme.
  • 5
    V pánvi na másle zpěníme cibuli, přidáme k ní vejce, která osolíme, promícháme, směs přidáme k houbám. Polévka by měla trochu zhoustnout. Dochutíme ji solí.
  • 6
    Hotovou polévku nalijeme do talířů. Brambory do houbového kysela si každý nabere z mísy podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.