Houbové kyselo
60 min.
Ingredience
- kvásek
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce asi 25 minut, pak je scedíme, oloupeme, pokrájíme na plátky, dáme do mísy a zakryjeme (uchováme je teplé).
- 2Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé houby (hřiby, kozáky, lišky..) pokrájíme na plátky.
- 3Připravíme si dobře rozmíchaný kvásek (1 dl vlažné mléko + 1 lžičku cukru + 20 g droždí).
- 4V hrnci na rozpuštěném másle podusíme houby, které osolíme, opepříme a zamícháme drcený kmín. Pak přilijeme 1 litr vody, přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přimícháme kvásek a pomalu vaříme.
- 5V pánvi na másle zpěníme cibuli, přidáme k ní vejce, která osolíme, promícháme, směs přidáme k houbám. Polévka by měla trochu zhoustnout. Dochutíme ji solí.
- 6Hotovou polévku nalijeme do talířů. Brambory do houbového kysela si každý nabere z mísy podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.