Houbové lasagne s čedarem
65 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 500gramůHouby čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůRajčata
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpenát listový mražený
- 300gramůSýr Čedar
- 150gramůLasagne
- 0,5lžičkaSůl
- bílá omáčka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMáslo čerstvé
- 900mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
35 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené houby, rozdrcený česnek a smažíme 5 minut. Přisypeme hladkou mouku a mícháme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, nasekanou bazalku a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 20 minut.
- 2Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zamícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme zvolna 2-3 minuty. Okořeníme, ochutíme hořčicí a odstavíme z plotny.
- 3Rozmrazený špenát osolíme a opepříme, lžící z něj vytvarujeme kuličky.
- 4Do zapékací mísy nalijeme 1/3 houbové směsi a navrch položíme část špenátových kuliček. Pokryjeme 1/3 omáčky a 1/3 nastrouhaného čedaru. Navrch položíme polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.