Houbové lečo
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2hrnkyHouby čerstvé
- 4kusyPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 2lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaVegeta
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 2K téměř měkkým houbám přidáme na kousky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky. Vše dusíme doměkka.
- 3Nakonec pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout.
- 4Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.