Houbové lívance s česnekem
30 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůHouby čerstvé
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
627 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné hlavičky čerstvých hub nadrobno nakrájíme a smícháme s prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Necháme chvíli uležet.
- 2Z droždí, trochy vlažného mléka a špetky cukru připravíme kvásek. Do mouky vmícháme vejce, vzešlý kvásek, připravené houby a vypracujeme hladké těsto. Postupně přiléváme mléko a zamícháme.
- 3Z těsta na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.