Houbové lívanečky se šlehačkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
605 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozetřeme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Potom po částech přiléváme osolené mléko s rozšlehaným vejcem a přisypáváme mouku. Nakonec vmícháme očištěné, nakrájené houby, špetku zázvoru a pepř.
  • 2
    Na vymaštěném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dorůžova. Po upečení je ozdobíme kopečkem osolené, ušlehané smetany, kečupem a nasekanou petrželkou.
  • 3
    Podáváme se salátem z rajčat a okurek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.