Houbové ragú v těstíčku
45 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 400gramůHouby čerstvé
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 5mililitrůCukr moučkový
- 3mililitryHořčice
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 350gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Houby řádně očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku a smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme houby, podusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu.
- 2Přidáme vývar, přivedeme k varu. Smícháme moučkový cukr a polévkovou lžíci hořčice. Vzniklou směs zamícháme do hrnce, osolíme, opepříme. Zalijeme zakysanou smetanou a zhruba 2 minuty povaříme na mírném ohni.
- 3Z těsta vytvoříme komínky, ty vložíme do trouby a pečeme při 200°C, až budou křupavé. Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky, na jemno nakrájíme.
- 4Menší část esteragonu odložíme bokem, zbylou část vmícháme do ragú. Vyndáme komínky z trouby, naplníme je houbovým ragú. Před podáváním ozdobíme zbylým estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.