Houbové ragú v těstíčku

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Houby řádně očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku a smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme houby, podusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu.
  • 2
    Přidáme vývar, přivedeme k varu. Smícháme moučkový cukr a polévkovou lžíci hořčice. Vzniklou směs zamícháme do hrnce, osolíme, opepříme. Zalijeme zakysanou smetanou a zhruba 2 minuty povaříme na mírném ohni.
  • 3
    Z těsta vytvoříme komínky, ty vložíme do trouby a pečeme při 200°C, až budou křupavé. Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky, na jemno nakrájíme.
  • 4
    Menší část esteragonu odložíme bokem, zbylou část vmícháme do ragú. Vyndáme komínky z trouby, naplníme je houbovým ragú. Před podáváním ozdobíme zbylým estragonem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.