Houbové rizoto s černými olivami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200ml vroucí vody spaříme hříbky a 20 minut necháme máčet. Slijeme a odložíme stranou, slitou vodu si ponecháme.
  • 2
    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci se silným dnem, přidáme nakrájenou cibuli a houby a 5 minut smažíme.
  • 3
    Přidáme rýži a zamícháme, aby se zrnka pokryla olejem a 2 minuty smažíme.
  • 4
    K rýži s olivami přidáme hříbky, zachycenou tekutinu a 225ml zeleninového vývaru. Vaříme zvolna 10 minut v zakrytém hrnci, dokud se tekutina nevstřebá.
  • 5
    Přilijeme 100ml vývaru a 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud se tekutina nevstřebá.
  • 6
    Přidáme zbytek vývaru, sůl, pepř a olivovou pastu a 5 minut vaříme za stálého míchání. Odstavíme a necháme stát 5 minut.
  • 7
    Rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.