Houbové rizoto s černými olivami
65 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý celý
- 3lžíceOlej olivový
- 425mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlivy černé
- 2lžíceOlivová pasta černá
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 250gramůHouby sušené
- 40gramůSýr Parmezán
- 250gramůRýže kulatozrnná
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1200ml vroucí vody spaříme hříbky a 20 minut necháme máčet. Slijeme a odložíme stranou, slitou vodu si ponecháme.
- 2Olej rozehřejeme ve velkém hrnci se silným dnem, přidáme nakrájenou cibuli a houby a 5 minut smažíme.
- 3Přidáme rýži a zamícháme, aby se zrnka pokryla olejem a 2 minuty smažíme.
- 4K rýži s olivami přidáme hříbky, zachycenou tekutinu a 225ml zeleninového vývaru. Vaříme zvolna 10 minut v zakrytém hrnci, dokud se tekutina nevstřebá.
- 5Přilijeme 100ml vývaru a 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud se tekutina nevstřebá.
- 6Přidáme zbytek vývaru, sůl, pepř a olivovou pastu a 5 minut vaříme za stálého míchání. Odstavíme a necháme stát 5 minut.
- 7Rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.