Houbové rizoto s rukolou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.
  • 3
    Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.
  • 4
    Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.