Houbové rizoto s rukolou
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůHouby čerstvé
- 100gramůRukola
- 250gramůRýže carnaroli
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 3kusyTymián čerstvý
- 250mililitrůAlpro soya cuisine
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.
- 2V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.
- 3Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.
- 4Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.