Houbové severočeské karbanátky
40 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusŽemle tuková
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme cibuli. Pak přidáme nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a dusíme je doměkka. K houbám přisypeme kostičky slaniny a žemle, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na ohni za stálého míchání zhoustnout.
- 3Ze směsi vytvoříme malé placičky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Placičky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.