Houbové tofu
38 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1kusZázvor celý
- 5lžicVývar zeleninový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůShiitake houby
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůHlíva ústřičná
- 2lžíceRýžový škrob
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Necháme okapat na kostičky 2 x 3 cm nakrájené tužší bílé tofu (nebo sójový tvaroh). Vložíme do misky a zakapeme pár kapkami sezamového oleje, světlou sójovou omáčkou, posypeme mletým pepřem a na nudličky na jemno nastrouhaným zázvorem. Necháme 30 minut marinovat.
- 2V misce smícháme zeleninový vývar, světlou sójovou omáčku, kukuřičný škrob a cukr, aby vznikla hladká směs.
- 3V pánvi wok rozpálíme olej, na středně silném ohni smažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. K tomu přidáme všechny houby (zbavené tuhých nožiček, větší kusy rozpůlené) a restujeme za stálého míchání 3 - 4 minuty, dokud nezměknou. Zalijeme směsí z rýžového nebo kukuřičného škrobu, opatrně vmícháme kostičky tofu a ještě 1 - 2 minuty pomalu mícháme. Dle potřeby dokořeníme.
- 4Na talíři posypeme na šikmá kolečka nakrájenou cibulkou, mletým pepřem a na nudličky rozkrájenou jader zbavenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.