Houbovec s rýží
65 min.
Ingredience
- 1šálekRýže dlouhozrnná
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
- 200gramůUzené maso vařené
- 100gramůHouby kozák osikový
- 50gramůLišky čerstvé
- 3,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůHříbky čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
236 mg
Cukr
820 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si dobře promyjeme šálek rýže (2.5 dl). Dáme ji do hrnce, zalijeme 2,5 dl mléka a 2,5 dl hovězího vývaru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 13 minut. Odstavíme a necháme pod pokličkou dojít.
- 2Uzené uvařené maso pokrájíme na kostičky. Očištěné a omyté hříbky, kozáky a lišky pokrájíme na plátky a v pánvi, na rozpuštěném másle, (1,5 lžíce) houby osolíme (0,5 lžičky), opepříme a podusíme. Když houby vychladnou, přimícháme k nim žloutky, utřený česnek a pokrájené uzené maso. Směs promícháme a přidáme k rýži, dochutíme solí (asi 0,5 lžičky), znovu vše promícháme.
- 3Bílky vyšleháme na tuhý sníh, zamícháme je zlehka do houbovce, který dáme do máslem (2 lžíce) vymaštěné zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 25-35 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.