Houbovo-paprikový guláš

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme je na silnější plátky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. Omyté zelené a žluté papriky rozkrájíme a odstraníme semínka. Větší rajče omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje osmažíme papriky, když mají hnědé puchýře, vyjmeme je z pánve a sloupneme z nich slupku. Potom je nakrájíme na proužky.
  • 3
    Do pánve přidáme zbylý olej, rozpálíme ho, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme houby a vydusíme je. Ochutíme je solí, pepřem, kmínem a mletou sladkou i pálivou paprikou. Když se začnou houby smažit, přidáme pokrájenou papriku, rajče a vše krátce restujeme. Směs poprášíme moukou, promícháme, přilijeme vroucí vodu, znovu promícháme a pomalu vaříme asi 10 minut. Na dochucení přidáme masox. Nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Guláš podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.