Houbovo-paprikový guláš
70 min.
Ingredience
- 700gramůHouby čerstvé
- 2kusyCibule
- 4kusyPaprika zelená
- 2kusyPaprika žlutá
- 100gramůRajčata
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 7decilitrůVoda pitná
- 20gramůMasox
- 1,3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 400gramůChléb konzumní
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme je na silnější plátky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. Omyté zelené a žluté papriky rozkrájíme a odstraníme semínka. Větší rajče omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje osmažíme papriky, když mají hnědé puchýře, vyjmeme je z pánve a sloupneme z nich slupku. Potom je nakrájíme na proužky.
- 3Do pánve přidáme zbylý olej, rozpálíme ho, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme houby a vydusíme je. Ochutíme je solí, pepřem, kmínem a mletou sladkou i pálivou paprikou. Když se začnou houby smažit, přidáme pokrájenou papriku, rajče a vše krátce restujeme. Směs poprášíme moukou, promícháme, přilijeme vroucí vodu, znovu promícháme a pomalu vaříme asi 10 minut. Na dochucení přidáme masox. Nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Guláš podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.