Houbový bigos
70 min.
Ingredience
- 600gramůZelí kysané
- 500gramůHouby čerstvé
- 3kusyPetržel kořen
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKečup
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí překrájíme, očištěné houby nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a mírně podlijeme vodou. Přidáme nasucho osmahnutou hladkou mouku, očištěnou, nakrájenou petržel a na oleji osmahnutou, oloupanou a nasekanou cibuli s kečupem. Zvolna dusíme pod pokličkou.
- 2Asi 20 minut před koncem dušení přidáme bobkový list, sůl a pepř.
- 3Bigos podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.