Houbový bramborák
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůHouby čerstvé
- 500gramůBrambory
- 1špetkaMajoránka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
138 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, syrové brambory nastrouháme najemno. Očištěné houby podusíme, až pustí šťávu, a umeleme je.
- 2Do nastrouhaných brambor přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl, vejce, hladkou mouku a připravené houby. Vše dobře promícháme.
- 3Z těsta smažíme na oleji na pánvi malé bramboráčky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.