Houbový bujon s chilli paprikou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3544 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
33 g
Sacharidy
588 g
Vláknina
235 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé kozáky osikové očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji drobně pokrájíme.
  • 3
    Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 4
    V hrnci rozpustíme česnekové máslo a pokrájené houby s chilli papričkou podusíme, zalijeme 1 litrem houbového bujonu a vaříme při mírné teplotě 8-10 minut.
  • 5
    Bujon dosolíme podle chuti mořskou solí, posypeme pokrájenou petrželkou a podáváme.
  • 6
    Bujon z hub [30579]:
  • 7
    Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 8
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
  • 9
    Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
  • 10
    Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
  • 11
    Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
  • 12
    Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.