Houbový bujon s cibulí Borettane

95 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládanou italskou cibulku Borettane v balsamicovém octu scedíme a necháme odkapat.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném olivovém oleji cibulku krátce orestujeme, zalijeme 1 litrem houbového bujonu a pomalu přivedeme k varu.
  • 3
    Mezitím 25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky, pokapeme 2 cl Armaňaku, promícháme a dáme i se šťávou do vařícího bujonu s cibulkou Borettane.
  • 4
    Zmírníme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.
  • 5
    Bujon dochutíme solí, čerstvě pomletým černým pepřem a podáváme
  • 6
    Bujon z hub [30579]:
  • 7
    Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 8
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
  • 9
    Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
  • 10
    Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
  • 11
    Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
  • 12
    Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.