Houbový bujon s vejci a artyčoky

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládané artyčoky scedíme, necháme odkapat a dáme do mísy. Přidáme 2 natvrdo uvařená vejce pokrájená na menší kousky, 100 g zakysané smetany a směs promícháme.
  • 2
    25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do druhé mísy a pokapeme 2 cl Sherry brandy.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, pak zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut.
  • 4
    Přimícháme směs s artyčoky, bujon dochutíme solí, bílým pepřem a podáváme.
  • 5
    Bujon z hub [30579]:
  • 6
    Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 7
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
  • 8
    Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
  • 9
    Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
  • 10
    Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
  • 11
    Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.