Houbový koláč se zelím
50 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
- 150gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 250gramůZelí bílé - sterilizované
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
47 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s máslem, vejcem, solí, pepřem a špetkou muškátu. Vypracujeme těsto, které necháme zabalené do fólie asi 30 minut v chladu.
- 2Očištěné houby nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme houby a dusíme, až se odpaří většina vody. Poté přimícháme zelí.
- 3Z těsta vytálíme placku a vyložíme jí koláčovou formu - okraje povytáhneme asi 4 cm. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do silně vyhřáté trouby asi na 10 minut.
- 4Do houbové směsi vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr, nalijeme na korpus a pečeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.