Houbový křehký koláč

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
54 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
16 g
Cukr
205 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto vyválíme do čtverce o straně 20 cm. Vyznačíme čtverce 2,5 cm od okraje těsta tak, že těsto prořízneme napůl. Na povrchu uděláme úhlopříčné vroubky. Poté dáme na plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, dáme pozor, aby se vejce nedostalo do zářezů. Pečeme 35 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů.
  • 2
    Vyřízneme vnitřní čtverec. Odstraníme měkké těsto uvnitř, ale spodní vrstvu necháme neporušenou. Vrátíme i s čtvercem do trouby na 10 minut.
  • 3
    Rozpustíme v pánvi máslo a osmahneme na něm pokrájené houby 3 minuty, přidáme víno a vaříme za občasného míchání 10 minut. Vmícháme kerblík, sůl, pepř a smetanu.
  • 4
    Dutinu v těstě naplníme, přikryjeme čtvercem z těsta a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.