Houbový mix na smetaně

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hříbky očistíme, lišky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme za stálého míchání nejprve lišky. Vyjmeme a do pánve dáme žampiony a hřiby. Opékáme cca 1 min. Vrátíme zpět lišky, zaprášíme moukou, ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme smetanu a cca 10 min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme zakysanou smetanu a najemno nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme, a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.