Houbový mix na smetaně
30 min.
Ingredience
- 300gramůLišky čerstvé
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceZakysaná smetana
- 200gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5hrstPetržel - nať
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, lišky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno.
- 2V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme za stálého míchání nejprve lišky. Vyjmeme a do pánve dáme žampiony a hřiby. Opékáme cca 1 min. Vrátíme zpět lišky, zaprášíme moukou, ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme smetanu a cca 10 min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme zakysanou smetanu a najemno nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme, a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.