Houbový páj s cibulí
43 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 200gramůTvaroh tučný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 250gramůListové těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme, cibuli oloupeme, obojí nasekáme na plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, 10 minut na něm houby i cibuli smažíme. Poté je zaprášíme moukou, dobře promícháme, přilijeme víno a minutu vše povaříme, aby se hmota spojila. Pánev odstavíme.
- 2Tvaroh, nasekanou petrželku, sůl a pepř vmícháme do hub, hmotu dáme do nevymazané formy na pečení. Vše zakryjeme listovým těstem, okraje přitlačíme, na několika místech těsto promáčkneme.
- 3Žloutek rozkvedláme s vodou, páj jím potřeme. Můžeme ho i ozdobně naříznout, aby měla kudy odcházet pára.
- 4Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme páj a pečeme 15 - 20 minut, až těsto dostane zlatohnědou barvu a náplň bublá. Podáváme horký a rovnou z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.