Houbový pilaf
55 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůRýže Basmati
- 1litrVývar zeleninový
- 400gramůFazole
- 250gramůKlobása Dunajská
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaNové koření celé
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
46 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a nadrobno nakrájený celer a cibuli smažíme dvě minuty. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme další tři minuty.
- 2Obsah pánve dáme do velkého hrnce a zalijeme vývarem. Začneme vařit a postupně přidáváme rýži, fazole a klobásu. Pět minut vaříme a dochutíme kořením dle chuti.
- 3Po dalších pěti minutách hrnec přeneseme do trouby a pokrm pečeme 20 minut na 190°C. Pokud je již rýže měkká, rozdělíme pilaf do talířů, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.