Houbový závin pečený
65 min.
Ingredience
- 0,5kusCibule
- 40gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 7kusůVejce slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
598 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 5 minut.
- 2Zasypeme moukou, přidáme petrželku, sůl, pepř a zalijeme mlékem. Uvaříme za stálého míchání dohusta.
- 3Necháme vychladnout a vmícháváme postupně jeden žloutek po druhém a také celé vejce.
- 4Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do hmoty.
- 5Rozetřeme na vymazaný plech a při 190 stupních pečeme dozlatova 30 minut.
- 6Upečený plát přendáme na máslem vymazaný pergamenový papír a opatrně svineme.
- 7Teplý rozkrájíme na plátky a dáme na oválnou mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.