Houby naložené v octě
75 min.
Ingredience
- 3kilogramyHouby čerstvé
- 3kusyCibule
- 3,5litryVoda pitná
- 3špetkySůl
- Nálev
- 3,5decilitryVoda pitná
- 2,7decilitryOcet kvasný lihový
- 3gramySůl
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůBobkový list
- 20gramůPepř černý celý
- 20gramůNové koření celé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme nálev: do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme cukr a dobře promícháme. Do nálevu ještě vložíme bobkový list, nové koření a nakonec pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 8 minut a odstavíme ze sporáku.
- 2Důkladně očištěné houby nakrájíme, omyjeme a povaříme je v mírně osolené vodě. Vaříme 7 minut. Potom je scedíme, propláchneme je vícekrát pod studenou vodou a necháme houby okapat. Do okapaných hub vmícháme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli.
- 3Okapané houby spolu s cibulí rozdělíme do připravených skleníček. Zalijeme vlažným nálevem a ihned je víčky uzavřeme. Zavíčkované skleníčky naskládáme do zavařovacího hrnce a při 80 stupních sterilizujme 30 minut.
- 4Sklenice se sterilizovanými houbami vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.