Houby naložené v octě

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme nálev: do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme cukr a dobře promícháme. Do nálevu ještě vložíme bobkový list, nové koření a nakonec pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 8 minut a odstavíme ze sporáku.
  • 2
    Důkladně očištěné houby nakrájíme, omyjeme a povaříme je v mírně osolené vodě. Vaříme 7 minut. Potom je scedíme, propláchneme je vícekrát pod studenou vodou a necháme houby okapat. Do okapaných hub vmícháme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli.
  • 3
    Okapané houby spolu s cibulí rozdělíme do připravených skleníček. Zalijeme vlažným nálevem a ihned je víčky uzavřeme. Zavíčkované skleníčky naskládáme do zavařovacího hrnce a při 80 stupních sterilizujme 30 minut.
  • 4
    Sklenice se sterilizovanými houbami vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.